2020 Doğal Dalgalı Saç Modelleri

Bildiğiniz gibi dalgalı saçlara sahip olmak oldukça zor bir süreçtir. Özellikle de düz saçlara sahip olan kadınlar için bu süreç daha da zorlaşmaktadır. Söz konusu doğal dalgalı saçlar olunca bu zorluk gittikçe artmaktadır. Dalgalı saçlara sahip olmanın zorluklarından biri de saçlara zarar vermeden dalgalı olmalarını sağlamaktır. Çünkü dalgalı saçlar yapmak için saçlarınızı yıpratan, ısı yayan aletler kullanmak saçlarınıza zarar verir ve saçlarınız canlılığını kaybeder. Biz de bundan dolayı sizler için saça zarar vermeden doğal dalgalı saçlar nasıl yapılır bunu inceleyeceğiz.

2017 Kahverengi Saç Renkleri

Öncelikle saçlarınızın dalgalı görünüm için uygun kesimli olmasını sağlayın. Çünkü dalgalı bir görünüme ulaşmak kadar saçlarınızın da buna uygun olması önemlidir. Eğer uygun değillerse bu sadece saçlarınızın daha kötü görünmesine neden olacaktır.

dalgali-sac-1

Daha sonra ise saçlarınızı yıkayın ve saç tipinize uygun olan saç bakım kremleri kullanın. Bu sayede saçlarınız nemini geri kazanacak ve canlı görünecektir. Saçınıza uyguladığınız saç kreminden sonra saçlarınızı havluyla hafifçe kurulayın. Bunu yaparken de saçlarınıza zarar vermemeye ve saç uçlarınızı kırmamaya özen göstermelisiniz. Saçınızı kuruladıktan sonra ise saçlarınızı geniş uçlu tarak yardımıyla tarayın. Taranan saçlarınıza şekillendirici etkili köpükleri uygulayın. Sonrasında ise saçınızı küçük parçalara ayırarak bölümlemelisiniz.

dalgali-saclar-2

Bu bölümleri parmaklarınız yardımıyla rulo şeklinde sarın. Sardığınız bölümleri klipslerle sabitledikten sonra saçınızı kurumaya bırakın. Birkaç saat sonra ise bu klipsleri çıkarın. Böylelikle doğal dalgalı saçlar elde etmiş olursunuz. Bu yöntemin en güzel yönü ise hiçbir ısıl işlem uygulamamanız olacaktır. Çünkü fön ve bukle makineleri ile yapacağınız işlemler saçınıza oldukça zarar verecektir.

Bu yöntemi uygulamak için illa ki uzun saçlara sahip olmanızda gerekmiyor. Eğer kısa saçlara sahipseniz bu yöntemi uygulayarak da doğal dalgalı saçlara ulaşmanız mümkün olacaktır.

kisa-dalgali

Eğer gevşek dalgalı saçlara ulaşmak isterseniz saçınıza yapacağınız küçük uygulamalar yararlı olacaktır. Öncelikle saçınızı yukarıda belirttiğimiz yıkayın ve saç bakım kremlerini uygulayın daha sonra ise bir penye ile saçlarınızı bükerek topuz yapın ve sabitleyin. Saçınızı bir gece bu şekilde beklettikten sonra şekillendirici köpükler ya da jeller ile destekleyebilirsiniz. Fakat bunu yaparken de saçınıza zarar vermemeye özen göstermelisiniz.